Zorgverzekering in 2023
zorg

Zorgverzekering in 2023 niet meer zo goedkoop

In het jaar 2023 zal er veel gaan veranderen op het gebied van zorgverzekeringen, de kosten gaan fors stijgen. De stijging kan wel tot  €15,- per maand meer worden, maar waarom is dit? Dit heeft verschillende redenen, maar een van de redenen is dat mensen veel ouder worden en ook meer zorg nodig hebben. Natuurlijk wil jij dan nog wel een zorgverzekering in 2023 waar je niet teveel voor betaald. Je kunt dan het best gaan kijken bij een vergelijker welke je moet hebben zodat je nog wel de beste verzekering hebt voor jou, maar er zo min mogelijk voor hoeft te betalen.

Zorgverzekering in 2023

Zorgtoeslag

Gelukkig zit er wel altijd nog een voordeel aan. Mocht je namelijk moeite hebben met rondkomen kom je vaak in aanmerking voor toeslag. Je krijgt dus een kleine bijdrage vanuit de overheid die jou helpt met het betalen van je zorgverzekering. De regels omtrent wie er wel of niet recht op heeft zullen ook ieder jaar veranderen, maar je ziet dat jongeren er eigenlijk altijd recht op hebben. Mocht jij volgend jaar achttien worden dan kun je het dus ook gaan aanvragen. Doe dit allemaal ook op tijd zodat je niet hoeft te wachten op de toeslag en je dus ook zonder problemen de zorgverzekering in 2023 kunt betalen.

Eigen risico

Een andere manier om op de kosten te besparen is door je eigen risico hoger in te stellen. Zo kun je er dan voor kiezen dat je zorgverzekering in 2023 dus niet hoger wordt, maar je moet er wel mee oppassen. Het eigen risico is namelijk een bedrag wat je zelf moet betalen voordat je dingen vergoed krijgt. Tandarts en bepaalde andere dingen zullen niet van je eigen risico afgaan, dat zit in het pakket, maar bijvoorbeeld een röntgenfoto of medicatie zul je eerst allemaal zelf moeten betalen voordat je het vergoed krijgt. Kijk dus goed wat bij jou past!